Presentació - «Off the road»
08 / 06 / 2016 (19:00 h - Llibreria Altaïr)


Col·loqui amb motiu de la publicació de Off the road. Miedo, asco y esperanza en América (Ariel, 2016), del periodista britànic Andy Robinson. L'autor conversará sobre la seva obra amb els periodistes Pere Rusiñol i Llàtzer Moix.

En format de petites cròniques, Andy Robinson recorre els Estats Units a través d'una carretera que conforme avança es bifurca cada vegada més. D'una banda l'ostentació megalòmana, els camps de golf, les universitats d'elit i els joves multimilionaris de Silicon Valley. De l'altre, onades de violència racista, una població reclusa en augment, immigrants sense papers, huracans i sequeres. Un viatge que s'allunya de la ruta que recorren habitualment els mitjans de comunicació i que dóna compte de les conseqüències funestes d'aquella crisi global que va convertir el somni americà en un espantós malson.

Andy Robinson (1960), llicenciat per la London School of Economics, va iniciar la seva carrera periodística després de mudar-se a Espanya als anys vuitanta, en una sèrie d'articles sobre el Regne Unit publicats a la revista catalana El Món. Ha escrit des de Barcelona, Nova York i Madrid per Cinco Días, Business Week, City Limits, I-D, Blueprint, The Guardian, The New Statesman, Ajo Blanco i The Nation (Nova York). Corresponsal de La Vanguardia a Nova York des de 2001 a 2008, és ara «corresponsal itinerant» per al mateix diari.

Pere Rusiñol és periodista amb una trajectòria molt dilatada i professor en el Màster d'Innovació de Periodisme (MIP) de la UMH. Va treballar com a redactor en el diari El País durant deu anys i va participar en la posada en marxa del diari Público, al qual es va incorporar com a director adjunt el 2008. Actualment és soci i redactor en Alternativas Económicas, col·labora en eldiario.es i és el responsable de la secció Reality News de la revista Mongolia.

Llàtzer Moix és periodista cultural i actualment treballa com a subdirector, editorialista, columnista i crític d'arquitectura a La Vanguardia. Ha col·laborat amb Catalunya-Express, El Correo Català i TVE i és autor de diversos llibres publicats amb Anagrama i Seix Barral.