Des de fa 5 anys la gent del Club Motor Monrepós organitzen una ruta pel Pirineu a cavall entre Espanya i França.
La ruta es fa en un dia, son uns 700 qms amb una quinzena de ports de muntanya i hi va molta, molta, gent (aquest any hi havia un límit de 500 motos).
L'itinerari no es publica fins al dia abans, preparen uns mapes i un roadbook (tot a ma, res de coordenades de GPS, ni arxius ITN o GPX) amb les cruïlles més conflictives i la ubicació dels 8 o 9 controls de pas.

Aquest any la ruta es feia el dia 1 de maig i vaig tenir la sort d'aconseguir un dorsal: val a dir que la inscripció és una mica difícil ja que primer tenen lloc reservat els "penitentes veteranos" i la resta de places disponibles aquest any s'han repartit en poc més de 5 minuts.

Al fòrum de monrepos.es vaig trobar amb una parella que ja coneixia d'alguna altra sortida, en Jordi i la Marta, que van amb una Ducati ST4, i vam quedar de trobar-nos a Lleida per anar fins a Saragossa i fer la ruta junts (ells ja era la 3era vegada que la feien).

El divendres a la tarda arribem i anem a l'hotel a deixar els trastos, recollir les inscripcións i a les 6 es va tota la colla de motos a fer un tomb per Saragossa, és impressionant :eyes veure tal quantitat de motos voltant pels carrers fins arribar a la Plaça del Pilar on es van a fer una ofrena (nosaltres vam preferir fes unes birres al bar del costat )

Dissabte, ens llevem molt d'hora per esmorzar i preparar-nos per a la sortida. Per no colapsar-ho tot es dona la sortida cada 2 minuts a grups de 3 o 4 motos.
Fa un dia lleig, està molt núvol i a punt de posar-se a ploure. Decidim posar-nos els monos de pluja.
Sortim i enfilem cap a Zuera, al cap de vint quilòmetres ja està plovent. Els que han estat menys previsors paren a on poden per equipar-ser.
Jo em pensava que seria un merder de motos però al donar la sortida esglaonadament no trobes moltes motos per la carretera, alguns van més ràpids i et passen i tu encalces als que van més tranquis.
Arribant a Valpalmas (qm. 85) hi ha el primer control, buscar la targeta, que hi posin el segell de pas i tornar-la a guardar perque no es mulli: plou força.
Continuem per carreteretes fins a Ayerbe i enfilem cap a Puente de la Reina on posem benzina (la benzinera estaba colapsada), hi havia un jeep de la GC posant una multa a dos nois per no haver fet l'stop típic al trencar a l'esquerra, si haguéssin volgut pocs ens hauriem escapat de la multa :???:

Continuem cap a Hecho on hi ha el següent control i després per una petita i bonica carretera saltem cap a la vall del Roncal, Isaba, Belagua i pujem al Col de Pierre St. Martin, plou, hi ha molta boira, hi ha neu al voral i fa fred (4º).

Baixem cap a Arette i tornem a puja un altre coll, ara el d'Ichere.

Continuem per la N134 cap al sud i després de passar el tunel de Somport parem a Canfrant a dinar.
Sort que som dels primers a arribar (potser hi ha una cinquantena de persones podem seure i menjar ràpids, hi ha molt moviment de gent entrant o sortim i quan acabem a fora el restaurant potser hi ha un centenar de persones esperant el seu torn :eyes

La moto de'n Jordi i la Marta té el pneumàtic del darrera fet pols i decideixen deixar la ruta i tornar directes a Saragossa, jo continuo, ara tornant a entrar a França però no pel tunel de Somport sino pel Coll de Somport, maquíssim ! (llàstima de laboira).

Vaig resseguint la N134 fins a Escot on ens enfilem cap al Col de Mairie Blanque.
En arribar a Bielle tirem cap al sud, cap a Laruns i el Col del Portalet.

A Biescas anem cap a Broto i després cap a Boltaña per agafar la carretera del port del Serrablo, son uns 50 quilòmetres durillus, estem força cansats i el terra no està gaire bé.
El temps és molt variable, ara fa sol, ara cauen quatre gotes.

Arribem a la N330 i pugem el port de Monrepós, és una ruta ràpida, ens aturem a Arguis a l'ultim control.
A partir d'aquí autovia fins a Saragossa.

Arribo a les 8 de la tarda, 12 hores després d'haver sortit.
Ens donen els certificats i fem una copa al bar de l'hotel, després hi ha el sopar i ens apleguem amb una altre colla de gent coneguda.
Anem a dormir aviat, estem rebentats. :roll:

tuta a Google Maps

trac al WikiLoc

No vaig fer fotos, només un parell a la «pasacalle» per Saragossa, el mal temps i a les poques parades en tenen la culpa :cry:
Algunes de les fotos son de d'altres participants, gràcies companys !