La Ruta de les Penitentes és una ruta mototurística organitzada pel Club Motor Monrepós, surt de Saragossa i durant un dia es recorren uns 700 qms. per carreteres del Pirineus pujant i baixant una quinzena de ports de muntanya.

No es coneix la ruta fins al dia anterior a la sortida quan la organització reparteix el road-book als prop de 600 motoristes.[hr]

29 d'abril
Surto de Vic havent dinat i després de 330 qms per l'eix i la NII arribo a Saragossa per recollir la documentació i cap a l'hotel a reposar i descarregar els trastos.

Hem quedat a Saragossa a fer la cer[rainbow]vesa amb en Nargoní i la seva companya i una parella de catalans que viuen allí ens aconsellen anar a sopar al barri del Tubo i ens recomanen un xiringuitu on només fan tapes de "boletus", boníssims, tot i que després anem a altres llocs a prendre altres tapes més variades

Ens retirem aviat que l'endemà ens hem de llevar molt d'hora.[hr]

30 d'abril

Arribant a Laguarta hi ha el primer control, portem 150 qms des de la sortida.

Després de fer tota la carretera del Serrablo arriben a la N260 i a Boltaña on hi ha una altra benzinera que tenim marcada al full de ruta, portem 178 qms i molta gent ha decidit fer parada.

Gairebé totes les benzineres de la ruta estan colapsades i jo he pensat carregar de combustible a Vielha on hi ha vàries benzineres i espero que la majoria de la gent pararà a la primera a tocar de carretera, una altra benzinera que queda una mica més amagada a la dreta només coincidim 5 motos

Continuem per Aínsa fins a Campo, on la carretera va resseguint el riu i és ràpida i divertida.

Trenquem a Castejón de Sos cap a Laspaules, la carretera és més estreta i completament plena de merdes de vaques enganxades, jo m'enganxo al darrera la roda d'una 1150GS i les anem esquivant.

Arribem a Lespaules havent fet 250 qms, son les 10:30 i aquí és on hi ha el "almuerzo" és molt d'hora però ja hi ha força gent entaulada, hi ha "ensalada de pasta, longaniza y panceta de cerdo".La gent va per feina, encara ens queda molt per fer i comença a caure alguna gota però no prou com per haver-se d'equipar amb el trajo d'aigua.
3/4 d'hora després reprenc la marxa per anar a trobar la N230 de Lleida a Vielha on omplo el dipòsit (vaig mirant a veure si veig en Trencaferro que em sembla que volta per aquí, però no ).

Després del dinar les motos que trobo van més a l'idea, algunes em passen, jo en passo a d'altres però tots portem una «marxa fina» més avist animada, la carretera ho permet.Enfilem el Portillón, i a les Bagneres de Luchon em paro a fer un cafè i a reposar una estona, son 2/4 d'1 i després vindran el Col de Peyresourde i el Col d'Aspin.

El paisatge és genial, a alguns cims encara es veuen clapes de neu, no fa ni fred ni calor, perfecte per anar en moto

Després de les Bagneres de Bigorre en salto el trencant per anar a Juncalas (porto el GPS sense so, escolto música i m'atabala anar sentint "giri a l'esquerra, bla, bla, bla").

En ves de girar continuo i agafo el següent trencall, és una carretera molt estreta que després enganxa amb la que havia d'agafar primer, però també és molt estreta però sembla que és la correcte.La ruta és llarga i tothom va al seu aire, a vegades circules amb tres o quatre motos més, altres cops vas sol però sempre que pares una estoneta veus a passar multituds de motos :lol:

v

En arribar al Col de Soulor hi ha el control núm. 4, hi ha en Javi Berna (president de Monrepós) i fem una estona la xerrada i em diu que hi ha un canvi de ruta i que en lloc de continuar cap a Ferrieres i Arthez d'Asson m'encamina cap al Col d'Aubisque que està obert, fantàstic, l'Aubisque és molt bonic !

La carretera continua cap a Eaux-Bonnes, Laruns i passa pel trencant de Goust on paro per fer una foto.Pujant cap al Portalet i a la posterior baixada cap a Formigal i Biescas fa molt vent.A Sabiñánigo agafo la N330 per pujar el Monrepós i surto a Arguis, on hi ha l'ultim control, encara no hi ha passat gaire gent i les motos arriben en comptagotes, fem una mica la xerrada i continuem cap a Osca i d'aquí a Saragossa per l'autovia, es fa estrany anar a 140 i tot recta, recta, recta.

Arribant a Saragossa passo d'anar a l'ultim control, el d'arribada, prefereixo anar al meu hotes a pendre una bona dutxa i fer una estona de migdiada i ja aniré a timbrar a l'hora de sopar.

2 hores més tard em llevo i vaig al bar de l'hotel oficial on em trobo amb els companys lleidatans, fem una cervesa i entrem al menjador per sopar, és increiblement gran ja que hi han de cabre més de 600 persones i és un buffet, mirem d'enllestir ràpid i anem a dormir d'hora, molt d'hora, estem rebentats.

Hi ha tota mena de motos però destaques un grupet de 4 vespes, me les he trobat al Serrablo i anaven a tota bufa saltant per els sots que hi ha a la carretera i semblava que qualsevol bassal se les empassaria :roll:
Resum del dia en números:
- hora de sortida: 07:20
- hora d'arribada: 18:30
- 9 hores en moviment, 2 hores parat.
- 679 qms.
- vel. màxima: 142 km/h
- vel. mitjana: 61 km/h


[hr]

01 de maig
Em llevo a les 9 tocades i baixo a esmorzar, els companys lleidatans ja ho han fet i al menjador un parell de membres de HondaTourers em conviden a seure amb ells (Javier Burgués i Fenix, més endavant també s'apunta l'Ivantxu).

Posem benzina i enfilem el camí de tornada per la NII fins a Torrefarrera on prenem algo i ens separem.

Després de 320 qms i 3.5 hores després de la sortida arribo a casa.

Track de la ruta a