Vam tornar a arrencar les motos per continuar la ruta pel Wild Atlantic Way, que ens va dur per l'R572 en sentit est fins que ens va fer agafar l'R575 per anar cap al nord.
En tot el viatge no vam trobar gaires motos, però en aquest tram ens vam creuar (i saludar amb un moviment del cap, com és costum allà on se circula per l'esquerra) amb un grupet que circulava amb motos de turisme.
Les platges s'anaven succeïnt l'una darrera de l'altra, separades per petits turons de roques cobertes per mantells verds que semblaven sortir de l'interior del mar, mentre la carretera anava fent ziga-zagues com intentant escapar de la vegetació que se la volia cruspir.
El ritme que dúiem era molt tranquil perquè a més de circular embadalits pel paisatge, la carretera era molt estreta, però és que a sobre podies trobar-te ovelles creuant la carretera, pasturant o corrent al teu costat en qualsevol moment, doncs tenien forats a les tanques que coneixien perfectament i per on entraven i sortien contínuament.
L'asfalt, molt rugós (o amb molt de grip, com diuen els entesos), sí que convidava a prendre algunes corbes una mica ràpid, però la sensació era de l'estil no vull que això s'acabi i m'hi tiraria hores només circulant i mirant bocabadat el paisatge, doncs quan somniava fa anys el que era anar en moto era justament això.
De tant en tant, ens aturàvem per mirar amb més deteniment el paisatge, de tal forma que algunes vegades ja ni ens trèiem els cascs per no perdre més temps.
De tota manera, anàvem veient cases i granges de tant en tant i fins i tot vam travessar alguns poblets que tenien les cases pintades en colors cridaners.
I, com és lògic, també vam passar a tocar de cementiris, que ens seguien cridant l'atenció per les creus celtes esculpides en pedra.
Si un però havíem de posar-li al dia, apart del fet d'haver-me fet enrera a l'hora de pujar al telefèric de Dursey, podia ser el temps, que no era l'ideal, però vet aquí que els núvols van començar a obrir-se i va aparèixer el sol per tal que el dia fos rodó.
Vam aturar-nos al bucòlic Helen's bar de Killmackillogue Quay, a Bunaw, per prendre alguna cosa fresqueta i descansar en una taula a la vora del petit moll pesquer.
Però és que al cap de no res estàvem un altre cop aturats en una àrea de pícnic des d'on es tenien unes vistes precioses d'una petita badia en forma de ferradura que formava un port natural.
Per si tot això no fos suficient, quan perdíem de vista la badia i l'aigua, normalment era perquè ens endinsàvem en túnels de vegetació.
Vam sortir de la preciosa península de Beara pel Kenmare Suspension Bridge, que com el seu nom indica condueix cap a la localitat de Kenmare, on vam aturar-nos per decidir què fer, doncs estava clar que la península de Kerry no podríem veure-la aquell dia, com ja sospitàvem de bon matí i teníem l'opció de quedar-nos allà, tot i que encara no eren ni les cinc de la tarda, començar l'anell de Kerry o anar cap a Killarney, que era una ciutat amb un cert interès i des d'on poder fer l'endemà la volta a la península.
Abans d'arribar a Killarney, vam travessar el Killarney National Park, passant a la vora de l'Upper Lake, el Muckross Lake i el Lough Leane, una zona molt maca, però més turística, així que no ens va venir tan de gust aturar-nos per la quantitat de cotxes i autocars que hi havia a cada mirador, tot i que sí que ho vàrem fer un cop.
Ens va costar una mica entrar a Killarney perquè hi havia un petit embús al afores de la ciutat, on hi havia uns quants hotels i molts B&B. Al centre, només vam veure un hotel que ens va semblar car i que estava ple, vam donar una petita volta i vam trobar un carrer en el que hi havia uns quants bed & breakfast, reservant finalment a Roisin House, un lloc molt recomanable, just abans de descarregar i anar cap al centre.
Vam entrar al Charlie Foleys, un pub amb un cartell on es llegia: established 1896, però no feien menjars i vam haver de conformar-nos amb una pausada pinta de cervesa alhora que comentàvem com havia anat el dia i fèiem plans pel dia següent. Finalment, vam decidir que faríem dues nits a Killarney, descartant visitar res més que la península de Kerry l'endemà, i que soparíem en un altre pub a High Street.
Malgrat que el Laurel's Pub & Restaurant va resultar més un restaurant que no pas un pub, que era el que estàvem buscant per sopar, vam acabar menjant molt bé. Això sí, en acabar de sopar, pràcticament no vam ni passejar i vam anar a dormir, doncs estàvem rebentats.
El reportatge original a Estiu 2016 - Irlanda - sergibuda.cat